Drive Cafe na festivalu kafe, čaja i čokolade

Veliki broj ugostitelja i ljubitelja kafe imali su priliku da degustiraju razne okuse svjetski poznatih brendova kafe, zatim domaće i regionalne proizvođače kafe, specialty coffee, čaja i čokolade i da izaberu za sebe najbolje kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

Osmi po redu Sarajevo Coffee Fest okupio je stručnjake, izložio veliki broj brendova i ostvario odličnu posjećenost. Sarajevo Coffee Fest i ove godine pokazao se kao idealno mjesto razvijanja B2B odnosa kao i predstavljanje brendova prema kupcima.

Prvi dan festivala je bio koncipiran iz više različitih segmenata, sa 6 programskih radionica i prezentacija. Posjetitelji su imali priliku da slušaju o temama uvoda u svijet kafe, kafe miksologiju, kako od kraft kafe kreirati profitabilan i autentičan ugostiteljski koncept do teme idealnog spajanja okusa ruma i kafe, alternativnih tehnika kuhanja kafe i spojivosti koktela sa espresso kafom.

Drugi dan festivala bio je rezervisan za Latte Art Challenge na kojem se takmičilo ukupno 22 barista iz Bosne i Hercegovine i regiona, a takmičari su se borili za nagrade u dvije kategorije: Latte Art i Latte Art mega

Naći se među poznatim brendovima iz kafe industrije bilo je i zadovoljstvo i izazov, a ponosni smo na osvojeno 3. mjesto u kategoriji najboljih kafe okusa na festivalu.