Euro Premium BMB 95

Benzin po evropskim standardima

Gorivo proizvedeno po posljednjim evropskim standardima možeš kupiti na svim Gazprom i NIS Petrol benzinskim stanicama.

Zahvaljujući svom sastavu, pogodan je za sve automobile novije generacije, doprinosi očuvanju životne sredine i samog vozila.

Euro premium 95 je osnovno gorivo premium G-Drive goriva od 100 oktana i direktno i u najvećoj mjeri utiče na kvalitet G-Drive 100 goriva.

Pouzdan kvalitet

Euro premium BMB 95 je proizveden u skladu sa evropskim standardom za kvalitet benzina EN 228 u Rafineriji nafte Pančevo.

Kvalitet ove vrste benzina se ogleda u oktanskom broju koji pokazuje mjeru otpornosti na neželjene detonacije i potpunije korištenje energije sadržane u gorivu.

Prednosti Euro premium BMB 95 benzina

Pozitivan uticaj na radnu sposobnost
i rok eksploatacije automobila

Ispravan start motora
u svim sezonama

Smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova
i doprinos očuvanju životne sredine

Euro Premium BMB 95

Karakteristike destilacije

Kako bi performanse motora bile dobre u različitim uslovima rada, udio destiliranih frakcija je od izuzetne važnosti. Proporcionalan odnos ovih frakcija obezbjeđuje lakši hladni start motora, bolje zagrijavanje i ubrzanje motora.

Euro Premium BMB 95

Napon pare

Kako bi se obezbijedilo pouzdano startovanje motora u zavisnosti od sezone, razlikuje se i napon pare benzina. Napon pare predstavlja lakoću isparljivosti goriva kako bi se obezbijedilo startovanje hladnog motora u uslovima niske spoljašnje temperature. Sa druge strane, gorivo ne smije biti ni previše lako isparljivo, jer bi u tom slučaju dolazilo do njegovog isparavanja u rezervoaru ili vodovima za gorivo.

Niži sadržaj sumpora

Poznata je štetnost sumpora po životnu sredinu, kao i činjenica da što je sadržaj sumpora veći, to je benzin štetniji za ljude, ali i za vozilo.

Smanjen sadržaj omogućava rad motora u manje korozivnoj sredini što pozitivno utiče na produžen radni vijek vozila, kao i smanjenje emisije štetnih gasova.

Možda te dodatno interesuje

G-Drive 100

Zahvaljujući sinergiji 100 oktana i aktivnih aditiva za čišćenje i podmazivanje, G-Drive 100 obezbjeđuje vrhunske performanse motora vozila. Saznaj sve o gorivu nove generacije.

SAZNAJ VIŠE

Mapa benzinskih stanica

Uživaj maksimanlno tokom putovanja i stigni bezbjedno na odredište. Saznaj na kojim našim benzinskim stanicama je dostupan Euro premium BMB 95.

SAZNAJ VIŠE