Euro dizel

Euro dizel po europskim standardima

Gorivo proizvedeno po posljednjim europskim standardima rezultat je tehnoloških procesa Rafinerije nafte Pančevo.

Izdvaja se na domaćem tržištu i u regionu po svojim svojstvima vrhunskog kvaliteta, kao što je cetanski broj, koji određuje sposobnost samozapaljenja goriva i direktno utiče na snagu motora.

Pouzdan start u svim vremenskim uslovima

Kvalitet euro dizela, koji se pokazuje u zimskim vremenskim uslovima na niskim temperaturama, postiže se procesom deparafinizacije.

Proces deparafinizacije kojim se postižu najbolje zimske karakteristike euro dizela, čine Rafineriju nafte Pančevo vodeću u regionu po proizvodnji zimskog euro dizela.

Euro dizel

Europski kvalitet proizvodnje

Poznata je štetnost sumpora po životnu sredinu, kao i činjenica da što je sadržaj sumpora veći, to je dizel štetniji za ljude, ali i za vozilo.

Visok sadržaj sumpora utiče na stvaranje taloga u motoru, nemogućnost rada filtera i katalizatora, kao i koroziju metalnih delova. Euro dizel sadrži manju količinu sumpora od maksimalno dozvoljenog udela sumpora, koji iznosi 10mg/kg.

Specifičnosti našeg euro dizel goriva

Miran rad motora

Siguran start u zimskim uslovima

Niža vrijednost sumpora

Efikasan i miran rad motora

Zahvaljujući svom sastavu i aditivima koji aktivno čiste motor, Euro dizel je gorivo koje štiti motor od korozije, obezbjeđuje i smanjuje potrošnju goriva pružajući vrhunske performanse vozila, pravilan start i stabilan rad čak i u zimskim uslovima.

Pozitivni efekti sa prvim točenjem

Za bolju iskorištenost goriva i veću snagu motora zaslužan je visoki cetanski broj Euro dizel goriva koji ima proveren uticaj na potpunije sagorijevanje.

Možda te dodatno interesuje

G-Drive dizel

Zahvaljujući aktivnim komponentama aditiva i euro dizel goriva najvišeg kvaliteta, G-Drive dizel pruža vrhunske performanse. Saznaj sve o gorivu nove generacije.

SAZNAJ VIŠE

Mapa benzinskih stanica

Uživaj maksimanlno tokom putovanja i stigni bezbjedno na odredište. Saznaj na kojim našim benzinskim stanicama je dostupan Euro dizel.

SAZNAJ VIŠE