Otvorena nova Gazprom benzinska stanica u Istočnom Sarajevu

Predstavnici kompanije G-Petrol d.o.o. Sarajevo, svečano su otvorili Gazprom benzinsku stanicu “Lukavica 1”, na adresi Ive Andrića 1, u Istočnom Sarajevu u prisustvu poslovnih partnera i predstavnika lokalne zajednice. Vrednost investicije iznosi 3,2 miliona KM, dok će na novom objektu biti zaposleno 13 ljudi.

Gazprom benzinska stanica “Lukavica 1” pripada mreži od 42 benzinske stanice u maloprodajnoj mreži G-Petrol u Bosni i Hercegovini. Na novom objektu potrošačima će 24 sata dnevno na raspolaganju biti visokokvalitetni derivati euro-5 standarda proizvodnje, premium G-Drive derivati nove generacije iz Rafinerije nafte Pančevo, kao i sve pogodnosti Zajedno na putu programa lojalnosti. Također, u novom objektu potrošači imaju bogat izbor robe široke potrošnje, besplatni pristup bežičnom internetu, kao i priliku da uživaju u prijatnom ambijentu Drive Cafe koncepta sa sjajnom gastronomskom ponudom.

Milan Čolović, generalni direktor G-Petrol d.o.o. Sarajevo, istakao je značaj širenja NIS Petrol i Gazprom mreže benzinskih stanica u BiH.

“U sklopu strateškog razvoja maloprodajne mreže, kontinuirano ulažemo napore u stvaranje modernog ambijenta i unapređenje ponude kako bismo vozačima i svim drugim potrošačima pružili izvanredno iskustvo. Gazprom „Lukavica“ je još jedna stanica u našoj mreži koja će posjetiocima ponuditi prepoznatljiv brend G-Drive goriva i Drive Cafe gastro koncept. Pozivamo sve potrošače iz Istočnog Sarajeva da posjete novi maloprodajni objekat i uvjere se u vrhunski kvalitet naših proizvoda i usluga”,
rekao je Čolović

Otvorenju Gazprom Lukavica benzinske stanice prisustvovao je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, g. Ljubiša Ćosić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo dolaskom Gazproma brenda u ovaj grad i istakao značaj koji će ovaj objekat imati za lokalnu zajednicu.

U sklopu svoje redovne prakse podrške lokalnoj zajednici, u čast otvaranja nove stanice, predstavnici G-Petrola uručili su donaciju Osnovnoj školi “Sveti Sava” iz Istočnog Sarajeva kojom će biti obezbjeđena sredstva za uređivanje škole.

Dodatne informacije:

G-Petrol d.o.o. Sarajevo je zavisno društvo Naftne industrije Srbije. Gazprom benzinske stanice predstavljaju modernu maloprodajnu mrežu, koja posluje na četiri tržišta Jugoistočne Evrope sa više od 90 objekata, nudeći visoki kvalitet ponude i usluga potrošačima Srbije, Bugarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Riječ je o premium maloprodajnom segmentu kompanije NIS, koja rukovodi mrežom od više od 400 benzinskih stanica, nudeći vrhunski kvalitet goriva evropskog standarda iz Rafinerije nafte Pančevo. Pažljivo odabranom ponudom dopunskog asortimana, kao i konstantnim unapređenjem usluge i proizvoda, Gazprom benzinske stanice usmjerene su na zadovoljenje potreba najzahtjevnijih potrošača.