Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice u BiH podržale školu skijanja Snješko

Sarajevo, 26.01.2023.

Kompanija G-Petrol Sarajevo, koja na tržištu BiH rukovodi mrežom Gazprom i NIS Petrol benzinskih stanica, uručila je donaciju školi skijanja „Snješko“ i time osigurala nova skijaška odijela za sve polaznike.

Škola skijanja „Snješko“ osnovana je 2013. godine i usmjerena je na rad sa djecom sa posebnim potrebama, kao i djecu iz socijalno ugroženih kategorija sa ciljem da što više djece nauči skijati, te da, boraveći na svježem planinskom zraku, unaprijede svoje fizičko i mentalno zdravlje.

„Kroz promociju ovakvih projekata želimo da podržimo sve mališane sa posebnim potrebama, kao i njihove roditelje, da kroz sport jačaju svoje zdravlje i uključuju se u sportske aktivnosti. Kao društveno odgovorna kompanija, odlučili smo afirmisati dječiji sport, te nam je zadovoljstvo biti dio ovog plemenitog projekta škole skijanja „Snješko“, istakao je Milan Čolović, direktor kompanije G-Petrol.

„Snješkov“ tim čini 12 vrhunskih trenera educiranih na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, a kroz svoje višegodišnje iskustvo rada sa djecom i odraslima sa posebnim potrebama, treneri su stručno i metodološki educirani da pristupaju podučavanju djece osnovama skijanja. Pored skijaških tehnika, treneri žele djecu naučiti skijaškom bontonu što je veoma važno zbog očuvanja sigurnosti djece tokom bavljenja ovim sportom.

Škola skijanja „Snješko“ se svake godine trudi da pronađe donatore kako bi osigurala besplatno skijanje i opremu za djecu sa posebnim potrebama, kao i za djecu iz socijalno ugroženih kategorija. Svi zainteresovani mogu kontaktirati školu za više detalja u vezi sa podrškom.